Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Care sunt cele mai comune boli ale bătrâneții?

Camin de batrani » Informatii utile » Care sunt cele mai comune boli ale bătrâneții?
26 ianuarie 2021

Deseori, atunci când o persoană în vârstă suferă de o boală cronică, specifică bătrâneții, se teme că nu se va mai putea descurca singură. Este normal ca, în timp, chiar și vârstnicii activi și care urmează un stil de viață sănătos să dezvolte anumite afecțiuni. Dacă părintele sau bunicul tău se află în această situație, trebuie să-i explici, cu blândețe și răbdare, ce presupune un anumit diagnostic. 

Dacă are nevoie de îngrijire specializată, atunci cea mai bună soluție este internarea lui într-un cămin de bătrâni care oferă servicii premium, de cea mai bună calitate. Aici, \el a beneficia de tot ajutorul necesar, pentru a duce în continuare o viață cât mai independentă, indiferent de boala de care suferă. Soluțiile sunt personalizate, în funcție de afecțiunile fiecărui rezident în parte. 

Iată care sunt cele mai frecvente boli ale bătrâneții și modul în care serviciile furnizate de un centru de îngrijire pot fi de ajutor pentru persoana dragă.

Artrită 

Artrita apare atunci când țesutul care formează încheieturile este afectat, apar dureri și inflamații, iar vârstnicul are nevoie de ajutor, pentru că nu se mai poate deplasa la fel de ușor. De aceea, dacă nu va mai locui singur, ci la un cămin de bătrâni, îi va fi mult mai ușor, pentru că aici scapă de grija gospodăriei, iar infirmierele, care sunt mereu prezente, îl pot ajuta să se deplaseze oriunde dorește.

De asemenea, rezidentul va primi tratament analgezic și antiinflamator și va urma ședințe de recuperare medicală, în special de fizioterapie, care sunt foarte importante pentru ameliorarea simptomelor. 

Probleme renale sau incontinență 

Persoanele în vârstă dezvoltă deseori o boală cronică de rinichi, care poate să apară ca o complicație a hipertensiunii arteriale sau a diabetului. Afecțiunea provoacă oboseală și umflarea picioarelor sau genunchilor, fiind necesar un tratament special. Un cămin de bătrâni care oferă rezidenților servicii medicale de calitate le asigura, în acest caz, consultații de specialitate oferite de un medic nefrolog, care poate să prescrie tratamentul potrivit.

O altă problemă cu care se confruntă vârstnicii o reprezintă incontinența urinară. Ei se simt jenați de această afecțiune, iar dacă locuiesc singuri le va fi greu să se descurce. Dacă o persoană dragă ție suferă de incontinență, recomandă-i să aleagă internarea într-un cămin premium, unde infirmierele îi vor schimba hainele ori de câte ori este necesar. 

Depresie sau anxietate

Deseori, vârstnicii se confruntă cu tulburări psiho-emoționale, în special cu depresie și anxietate, probleme care apar în special atunci când realizează că încep să-și piardă din putere și din independență. Internarea într-un cămin de lux îi poate ajuta, pentru că aici se vor simți în siguranță, la fel ca acasă și vor avea din nou control asupra vieții lor. În plus, nu vor mai fi singuri, ci vor avea ocazia să-și facă noi prieteni, să socializeze cu alți rezidenți.

De mare ajutor în acest sens pot fi și activitățile care sunt organizate într-un centru de îngrijire premium:

  • Terapie prin jocuri
  • Cluburi de muzică, lectură, teatru
  • Ateliere de desen
  • Plimbări, excursii
  • Consiliere duhovnicească.

Boli cardiovasculare 

Afecțiunile cardiovasculare sunt cele mai frecvente în rândul vârstnicilor, în special boala coronariană, care presupune îngustarea arterelor de la nivelul inimii. Vârstnicii care suferă de această afecțiune trebuie să primească un tratament cronic și să respecte un regim alimentar fără sare sau grăsimi. 

Prin urmare, ei au nevoie să fie consultați de un medic cardiolog, starea lor trebuie monitorizată constant, iar dieta trebuie să fie personalizată, stabilită de un nutriționist. Toate aceste beneficii pot fi oferite de un cămin premium, care pune pe primul loc sănătatea și confortul rezidenților săi. De asemenea, într-un centru de îngrijire de acest fel, vârstnicii vor primi tratamentul necesar conform schemei recomandate de medic, iar personalul căminului este disponibil 24 de ore din 24 și poate interveni oricând, în caz de urgență.

Diabetul 

La fel ca afecțiunile cardiovasculare, diabetul necesită administrarea regulată a tratamentului, regim alimentar strict și monitorizare medicală permanentă. Dacă cineva drag ție suferă de diabet și nu se mai poate descurca pe cont propriu, prezintă-i avantajele unui cămin unde va beneficia de cea mai bună îngrijire și de ajutor constant. 

Consultația medicală zilnică, verificarea glicemiei de mai multe ori pe zi, sunt aspecte esențiale pentru un vârstnic diabetic, iar aceste servicii le sunt oferite rezidenților unui cămin premium.

Boli neurodegenerative (demență și Alzheimer)

Alzheimer sau alte forme de demență sunt afecțiuni des întâlnite la persoanele în vârstă. Cei afectați nu-și mai pot aminti evenimente importante din viața lor, nu-și mai recunosc rudele sau prietenii și nu se pot îngriji singuri. În acest caz, cea mai bună soluție este internarea lor într-un cămin care oferă servicii specializate pentru rezidenții cu probleme de memorie. Nu orice cămin are personal calificat pentru îngrijirea acestor rezidenți, de aceea trebuie să te interesezi cu atenție înainte să alegi căminul potrivit pentru persoana dragă.

În concluzie, pentru persoanele care suferă de anumite afecțiuni specifice bătrâneții, internarea într-un centru de îngrijire este cea mai bună decizie, pentru că doar în acest fel ei vor putea beneficia de servicii medicale de calitate și de ajutorul de care au nevoie.

X
Solicită o ofertă