Vreau ofertă
0754 021 111

Ingrijiri paliative pentru batrani in Bucuresti

Camin de batrani Bucuresti » Ingrijiri paliative pentru batrani in Bucuresti

Creșterea speranței de viață și presiunea tot mai mare pe care societatea o pune asupra tinerilor duce deseori la neglijarea vârstnicilor și a nevoilor specifice pe care aceștia le au. De multe ori, vârsta înaintată înseamnă și probleme grave de sănătate, incurabile, care afectează serios calitatea vieții bătrânilor, dar și pe cea a rudelor. 

De aceea, la un moment dat, când simptomele devin foarte grave, cea mai bună soluție este internarea bolnavilor într-un centru de îngrijiri paliative, unde ei pot primi toată atenția și îngrijirea de care au nevoie, din partea unui personal specializat. 

Serviciile de îngrijire paliativă pentru bătrâni, cum sunt cele pe care le putem oferi în cadrul căminelor Affinity Life Care, sunt menite să amelioreze suferința rezidenților și să crească, pe cât posibil, calitatea vieții lor. Un plan de îngrijire paliativă nu poate vindeca o boală incurabilă, dar poate controla și ameliora simptomele ei.

Pentru ce categorii de varstnici sunt recomandate ingrijirile paliative?

Îngrijirea paliativă este esențială pentru persoanele aflate în ultimele stadii ale unei boli grave. Spre sfârșitul vieții, bolnavii au simptome greu de suportat, care necesită îngrijire permanentă din partea unui personal cu experiență în acest domeniu. Prin serviciile de specialitate oferite la o clinică paliativă, rezidenții cu boli incurabile vor primi suport pentru ameliorarea unor simptome grave, precum durerea, anorexia, problemele de tranzit intestinal, tulburările psihice.

Inițial, aceste servicii erau oferite într-un centru de îngrijire pentru bolnavi de cancer aflați în fază terminală, dar acum protocoalele clinice pentru îngrijiri paliative sunt destinate tuturor celor care suferă de afecțiuni cronice incurabile, precum:

 • Boli cardiovasculare
 • Diabet
 • Alzheimer sau alte forme de demență
 • Cancer
 • Afecțiuni pulmonare
 • Boli hepatice sau renale.

Cum contribuie ingrijirile paliative la imbunatatirea calitatii vietii varstnicilor?

În ultimele luni de viață, vârstnicii care suferă de afecțiuni incurabile se confruntă cu diferite complicații provocate de artrită, cancer, demență, diabet sau boli cardiovasculare. Spre exemplu, potrivit datelor Organizației Mondiale a Sănătății, un sfert dintre persoanele care au peste 85 de ani suferă de o formă de demență. Din această cauză, ei nu se mai pot descurca singuri, au nevoie de supraveghere și îngrijire permanente, iar, din păcate, familia nu se poate dedica în totalitate acestei sarcini dificile.

De aceea, serviciile de îngrijire paliativă ar trebui să fie integrate în managementul de bază al bolilor cronice. Controlul durerii este esențial în planul de îngrijire paliativă, alături de ameliorarea suferinței bolnavului prin tratarea unor complicații grave, cum sunt problemele de tranzit intestinal și de alimentație, tulburările psihice și neurologice. 

Dincolo de toate acestea, comunicarea empatică, blândețea, răbdarea și suportul emoțional pe care personalul îl oferă rezidenților sunt foarte importante pentru creșterea calității vieții și redarea demnității bolnavului, care, deseori, se simte neputincios și singur. Din acest motiv, internarea lui într-un centru specializat este o alegere mult mai bună decât îngrijirea la domiciliu, unde el va fi izolat și nu va putea interacționa cu alte persoane, iar acest lucru va afecta serios calitatea vieții și starea lui de spirit, mai ales dacă a fost o persoană activă și sociabilă.

Ce servicii de ingrijiri paliative oferim in caminele noastre de batrani?

Îngrijirea paliativă presupune implicarea unei întregi echipe, care oferă servicii medicale, de nursing, asistență spirituală și consiliere psihologică. Personalul nostru este format din medici, asistenți medicali, infirmiere, psihologi, asistenți sociali, consilieri spirituali.

La centrele Affinity Life Care, planul de îngrijire paliativă este personalizat în funcție de starea de sănătate și de nevoile fiecărui rezident în parte, în urma unei evaluări detaliate. Costurile pentru îngrijiri paliative în București sunt accesibile, iar pacienții care vor alege serviciile noastre vor beneficia de:

Asistență medicală 24/7

 • Rezidenții vor fi consultați zilnic de către un medic generalist și, la nevoie, de un medic specialist
 • Starea bolnavilor va fi monitorizată constant, ei vor primi ajutor la orice oră, iar tratamentul cronic va fi adaptat în funcție de necesități, la recomandarea medicului
 • Ședințele de recuperare medicală (masaj, kinetoterapie) pot ajuta la ameliorarea unor simptome provocate de bolile cronice. 

Alimentație personalizată

 • Fiecare rezident primește o dietă personalizată, concepută de un nutriționist, în funcție de afecțiunile fiecăruia
 • Mâncarea este proaspătă, preparată în bucătăria noastră
 • Bolnavii care nu se pot deplasa vor primi mâncarea la pat sau prin sonde speciale, dacă nu se pot alimenta natural
 • Starea fiecărui rezident va fi monitorizată zilnic, prin întocmirea unei fișe medicale, care va conține atât tratamentul medicamentos urmat, cât și dieta recomandată.

Locatiile caminelor de batrani Affinity Life Care

Dacă ai nevoie de un centru de îngrijiri paliative în București pentru internarea unei persoane dragi, poți alege unul dintre căminele noastre. Toate dispun de cele mai bune condiții de cazare, de servicii medicale premium, personal calificat și cu experiență îndelungată. 

Aceste centre de îngrijiri paliative din București sunt amplasate în zone centrale, ușor accesibile:

X
Solicită o ofertă