Vreau ofertă
0754 021 111

Servicii medicale de geriatrie oferite în căminele pentru bătrâni Affinity

Camin de batrani Bucuresti » Servicii medicale de geriatrie oferite în căminele pentru bătrâni Affinity

Geriatria reprezintă o ramură a medicinei care are ca scop îngrijirea persoanelor în vârstă, acordând servicii medicale atât pentru bolile cronice sau acute ale bătrânilor, cât și pentru a preveni anumite probleme de sănătate sau complicații ale acestora. De asemenea, geriatria studiază procesul de îmbătrânire, atât cel normal, fiziologic, cât și cauzele îmbătrânirii premature, fenomen care poate afecta chiar și persoanele abia trecute de 40 de ani.

Serviciile medicale de geriatrie și gerontologie se adresează persoanelor care au peste 65 de ani și presupun implicarea unei echipe multidisciplinare, care cuprinde medici generaliști sau specialiști, dar și asistente, infirmiere, fizioterapeuți și asistenți sociali, deoarece nevoile persoanelor în vârstă sunt foarte complexe.

Având în vedere cu ce se ocupă geriatria, aceste servicii specializate vor fi din ce în ce mai solicitate pe viitor, deoarece populația lumii îmbătrânește, iar speranța de viață crește la nivel mondial. Astfel, crește și nevoia de îngrijiri în geriatrie, pentru că persoanele în vârstă suferă de numeroase afecțiuni cronice și deseori nu se mai pot descurca singure.

Oferim îngrijire permanentă rezidenților noștri

Toate căminele de bătrâni Affinity Life Care pun la dispoziția rezidenților un plan de îngrijire în geriatrie și gerontologie, personalizat în funcție de nevoile fiecăruia. Astfel, oferim vârstnicilor posibilitatea să opteze pentru pachetul de servicii care li se potrivește, conform stării lor de sănătate. 

Fiecare cămin Affinity poate fi considerat un centru de geriatrie în București, deoarece din echipa medicală permanentă care lucrează aici fac parte inclusiv medici cu specializare în gerontologie și geriatrie, care pot realiza cele mai bune planuri de tratament și prevenție pentru rezidenți. Aceste servicii de geriatrie sunt incluse în mai multe pachete, concepute în funcție de nevoile diferite ale vârstnicilor care apelează la noi. Ei pot opta pentru unul dintre următoarele pachete:

Memory Care:

Acest pachet de servicii este destinat bătrânilor care suferă de Alzheimer sau alte forme de demență, tulburări de memorie, ori diferite boli grave. Rezidenții care optează pentru acest tip de îngrijire au nevoie de asistență permanentă, nu se pot descurca singuri și primesc ajutor chiar și pentru deplasare sau hrănire.

Assisted Living

Pachetul Assisted Living se adresează bătrânilor care au nevoie de asistență, dar care pot duce o viață semi-independentă. Pe lângă serviciile medicale de care vor beneficia, ei se pot bucura de participarea la diferite activități recreative organizate de personalul căminului. În acest fel, ei vor putea să-și petreacă timpul liber așa cum doresc, pentru că nu mai au grija treburilor gospodărești, care devin copleșitoare pentru persoanele în vârstă.

Skilled Nursing

Acest pachet este recomandat rezidenților care au nevoie în special de servicii de recuperare medicală, după ce au suferit o operație, un accident sau au rămas paralizați. Reabilitarea în geriatrie este esențială pentru a crește calitatea vieții rezidentului, iar vârstnicii care apelează la serviciile noastre vor fi mereu în centrul atenției. Cei care optează pentru acest pachet vor fi atent monitorizați, vor avea parte de terapie ocupațională și vor face ședințe de recuperare medicală (fizioterapie, masaj, kinetoterapie). 

Independent Living

Pachetul de servicii Independent Living se adresează rezidenților care se pot descurca singuri, dar vor să locuiască într-o comunitate, să socializeze, să-și facă noi prieteni și să se bucure de diferite activități plăcute, fără să mai ai grija gospodăriei. Astfel, la căminul Affinity, rezidenții își pot organiza timpul așa cum doresc, luând parte la serate de muzică, dans sau lectură, participând la excursii sau la diferite ateliere creative.

Ce servicii de geriatrie oferim în căminele noastre de bătrâni? 

În căminele de bătrâni Affinity Life Care, punem la dispoziția rezidenților noștri inclusiv medici cu specializare în geriatrie, care vor consulta fiecare vârstnic în parte și vor face toate recomandările necesare.

Pentru că persoanele în vârstă suferă de obicei de mai multe afecțiuni cronice, acești medici vor colabora îndeaproape cu: 

 • Rudele rezidenților
 • Asistente și infirmiere
 • Medic generalist
 • Medici specialiști (neurologi, psihiatri, cardiologi etc.)
 • Asistenți sociali
 • Fizioterapeuți.

Geriatrii care lucrează în centrele noastre cunosc foarte bine complicațiile care pot să apară la persoanele în vârstă, astfel încât le pot preveni prin modificarea tratamentului cronic și prin recomandarea unor proceduri de recuperare medicală sau a unor metode mai eficiente de îngrijire.

În acest fel, prin colaborarea întregii echipe de specialiști, bolile specifice bătrâneții pot fi tratate cât mai eficient atunci când simptomele sunt deja evidente, dar numeroase afecțiuni pot fi și prevenite, dacă sunt diagnosticate din timp, înainte ca semnele să fie vizibile. Totodată, prin recomandarea tratamentului adecvat pot fi prevenite eventuale complicații ale unor boli. Astfel, medicii cu specializare în geriatrie și gerontologie pot diagnostica și trata diferite afecțiuni des întâlnite la bătrâni:

 • Traumatisme suferite în urma căzăturilor
 • Demență/Alzheimer
 • Incontinență urinară
 • Depresie
 • Boli cardiovasculare.

Pe măsură ce înaintează în vârstă, oamenii devin mai vulnerabili, atât fizic cât și psihic, iar specialiștii în geriatrie știu foarte bine ce înseamnă acest lucru. Bătrânețea aduce cu sine schimbări nedorite, dar inevitabile:

 • Sensibilitate mai mare la stres și recuperare mai dificilă în urma unor răni, accidente sau boli
 • Vulnerabilitate mai mare la efectele secundare ale unor tratamente
 • Risc mai mare de a dezvolta mai multe boli cronice care se pot declanșa în același timp și fac mult mai dificil tratamentul și chiar diagnosticul
 • Apariția unor tulburări psihice, care nu răspund întotdeauna la tratament.

Locatiile caminelor de batrani Affinity Life Care

În prezent, avem deschise trei cămine de bătrâni, toate amplasate în zone centrale ale orașului, foarte ușor accesibile. Fiecare centru de îngrijire oferă rezidenților săi cele mai bune condiții de cazare, servicii medicale de calitate și personal calificat, cu experiență îndelungată. Medicii care colaborează cu noi sunt printre cei mai buni în specializările lor, iar fiecare cămin are un medic generalist prezent zilnic pentru consultații. 

X
Solicită o ofertă