Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Cum au loc sesiunile de kinetoterapie la Azil Privat?

Camin de batrani » Informatii utile » Cum au loc sesiunile de kinetoterapie la Azil Privat?
7 decembrie 2022

Pe măsură ce îmbătrânește, seniorul drag din viața ta poate dezvolta probleme de mobilitate care conduc la un risc mai mare de alunecări și căzături. Din acest motiv, devin necesare sesiuni de kinetoterapie care pot îmbunătăți echilibrul, flexibilitatea, coordonarea și tonusul muscular și pot asigura mai multă independență și o calitate superioară a vieții în cazul oricărui vârstnic. De multe ori se constată inclusiv o diminuare a durerii resimțite, mai ales atunci când există anumite probleme de sănătate. [1, 2]

Cel mai adesea, astfel de ședințe de kinetoterapie personalizate pentru seniorul din viața ta pot fi asigurate cu ușurință, chiar și zilnic, în cadrul unui azil privat. Află în continuare câteva detalii despre modul în care se desfășoară.

Cine planifică sesiunile de kinetoterapie?

Ședințele de kinetoterapie pentru vârstnici sunt de regulă planificate de un kinetoterapeut experimentat care se va consulta în prealabil și cu alți medici de specialitate care se ocupă de senior, în cazul în care trebuie avute în vedere și anumite probleme de sănătate. De multe ori, exercițiile de kinetoterapie sunt utilizate pentru a maximiza șansele de recuperare după anumite afecțiuni medicale grave, precum un atac vascular cerebral care a redus mobilitatea considerabil sau o căzătură care a condus la o fractură serioasă.

În multe cazuri, atunci când este utilizată pentru recuperarea medicală a vârstnicilor, kinetoterapia reduce șansele ca seniorul drag să se reîntoarcă în spital datorită unei vindecări lente sau apariției unor complicații. Din acest motiv, centrul de recuperare medicală pe care un azil privat îl poate asigura se poate dovedi extrem de important pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor dragi în vârstă.

La fel de benefic este și un plan individualizat de îngrijire și asistență a unei persoane vârstnice semi-independente sau independente. Pentru acești bătrâni, kinetoterapia poate asigura ținerea sub control a durerilor cauzate de anumite afecțiuni, în special cele articulare, conservarea sau chiar îmbunătățirea mobilității, prevenirea căzăturilor și evitarea pierderii excesive de masă osoasă și musculară. [1]

În ce constă o ședință de kinetoterapie?

Elementele pe care le implică o ședință de kinetoterapie pentru seniori variază în funcție de starea de sănătate constatată.

Seniori independenți

În cazul seniorilor independenți, kinetoterapeutul unui azil privat poate oferi suport pentru conservarea puterii fizice și a vitalității. Vârstnicul va beneficia de:

 • Stabilirea unui program regulat și personalizat de exerciții fizice adecvate;
 • Supraveghere în timpul efectuării exercițiilor pentru a le executa corect de fiecare dată și în deplină siguranță;
 • Motivație pentru a continua programul și a sesiza îmbunătățirea stării fizice;
 • Diverse recomandări care pot ajuta la eliminarea durerii sau disconfortului din anumite zone ale corpului;
 • Asistență permanentă atunci când are întrebări sau nevoi noi. [2]

Seniori care se recuperează medical

Seniori care se recuperează medical

În cadrul unui azil privat care oferă servicii de recuperare medicală, seniorii care au nevoie de ajutor pe termen scurt pentru a-și reveni în urma unui accidentări sau a unei boli serioase cât mai rapid pot beneficia:

 • De exerciții care îmbunătățesc starea de sănătate a membrelor afectate de un accident vascular cerebral, spre exemplu, și restabilesc un anumit nivel de mobilitate;
 • Un plan individualizat de recuperare care poate elimina deficiențele de echilibru și mobilitate cauzate de probleme ortopedice precum fractura de șold sau procedura de înlocuire a unei articulații;
 • Recomandări de exerciții fizice care pot ameliora rigiditatea, inflamația și durerile asociate cu artrita. [1]

În acest caz, ședințele de kinetoterapie sunt destul de intense pentru ca seniorul să își poată recâștiga independență cât mai curând. Există și situații în care aceste exerciții fizice care pot asigura o recuperare medicală adecvată sunt necesare pe termen lung pentru a menține rezidentul într-o stare de sănătate cât mai bună. În această categorie se află:

 • Seniorii cu afecțiuni degenerative precum boala Parkinson. În acest caz, kinetoterapia poate încetini evoluția simptomelor prin întărirea mușchilor și încurajarea unei posturi adecvate.
 • Vârstnicii cu probleme de mobilitate mai avansate care au nevoie de exerciții constante pentru menținerea echilibrului și exersarea mersului. Astfel, riscul unor căzături problematice este diminuat.
 • Rezidenții care se află în scaun cu rotile și au nevoie de întărirea mușchilor abdominali și ai brațelor pentru a putea efectua în continuare anumite mișcări și a fi cât mai confortabili. [1]

De multe ori, ședințele de kinetoterapie care constau în terapie prin mișcare sau gimnastică medicală sunt combinate cu fizioterapie care implică folosirea de jeturi de aer rece, energie luminoasă și alte terapii similare benefice pentru tratarea bolilor cronice.

Se asigură inclusiv motivație adecvată

Camera la azil privat

Sesiunile de kinetoterapie au loc în săli special amenajate în cadrul unui azil privat și pot să se asigure că seniorul rămâne motivat. Un kinetoterapeut cu experiență are la îndemână o diversitate de abordări prin care poate construi o relație cât mai constructivă cu rezidentul în cauză și crea un mediu cât mai plăcut și relaxant.

Totodată, rezultatele obținute sunt superioare atunci când kinetoterapia este combinată cu alte servicii și activități disponibile în cadrul unui azil privat. De la o dietă personalizată și ședințe de psihoterapie care au grijă și de starea emoțională a vârstnicului la serate muzicale și alte activități sociale care elimină riscul de izolare al vârstnicului.

Dacă dorești să alegi un astfel de azil privat cu servicii complete și premium pentru seniorul drag din viața ta, poți explora oferta Affinity Life Care, un cămin de bătrâni în București care îți pune la dispoziție patru sedii. Vârstnicul nu va mai avea grija rutinei zilnice, va beneficia de sesiuni de kinetoterapie și alte consulturi de specialitate zilnic și va primi îngrijirile medicale necesare 24/7. Astfel, va avea parte de o bătrânețe cât mai liniștită.

Bibliografie:
1. Hatcher, Terrey L. “Physical Therapy in Skilled Nursing Facilities.” Relias, 8 Oct. 2020, www.relias.com/blog/physical-therapy-in-skilled-nursing-facilities. Accesat la 24 Nov. 2022.
‌2. “Physical Therapy for Seniors- Anti-Aging | South Orange Physical Therapy.” South Orange Rehabilitation and Wellness Center, 3 Jan. 2020, southorangerehab.com/physical-therapy-seniors/. Accesat la 24 Nov. 2022.

X
Solicită o ofertă