Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 3.500 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Trei motive pentru care bătrânilor le-ar fi mai bine să locuiască la un cămin

Camin de batrani » Sănătate și wellness » Trei motive pentru care bătrânilor le-ar fi mai bine să locuiască la un cămin
Consultant medical
5 noiembrie 2020

Alegerea celei mai bune soluții pentru îngrijirea unei persoane în vârstă reprezintă o uriașă provocare pentru familie. Rudele mai tinere nu au, de obicei, experiența necesară pentru supravegherea unei persoane în vârstă și nici suficient timp liber pentru a se dedica acestei sarcini dificile. De aceea, de multe ori familia angajează o infirmieră, care să stea cu vârstnicul și să-l ajute la nevoie. Nu este însă cea mai bună soluție, pentru că în acest fel bătrânul se poate simți izolat și chiar neputincios. 

Pentru a nu ajunge în situația aceasta, familia ar trebui să opteze pentru internarea bătrânului într-un centru de îngrijire specializat. Prezentăm în continuare trei motive pentru care un cămin de bătrâni este cea mai bună opțiune pentru o persoană în vârstă, care nu se mai poate descurca singură sau care își dorește un mic ajutor și compania altor oameni.

1. Se pot bucura de timpul liber așa cum doresc

Una dintre principalele probleme cu care se confruntă bătrânii care rămân singuri o reprezintă gospodăria. Chiar și cei care sunt încă în putere se descurcă tot mai greu cu activitățile zilnice care presupun curățenie, călcarea rufelor și pregătirea mâncării. De aceea, foarte multe persoane în vârstă simt nevoia unui ajutor, astfel încât ei să se poată bucura așa cum doresc de timpul liber – să se plimbe, să citească sau să discute cu prietenii.

La un cămin de bătrâni care oferă servicii de calitate, rezidenții nu mai au această grijă, pentru că personalul preia toate sarcinile gospodărești. Astfel, bătrânii își pot dedica tot timpul activităților recreative care sunt organizate la centrul de îngrijire, alături de alți rezidenți. În funcție de preferințe și de starea lor de sănătate, ei pot alege:

  • Club de lectură
  • Excursii, plimbări
  • Seri petrecute la teatru sau la operă
  • Ateliere de creație (pictură, desen etc.)
  • Jocuri de societate
  • Serate muzicale sau de film.

În acest fel, bătrânii se vor simți liberi să fac ce îți doresc, având siguranța că locuiesc într-o cameră perfect curată și atent igienizată și primesc zilnic un meniu proaspăt, personalizat, conceput de către un nutriționist care ține cont de problemele de sănătate ale fiecăruia în parte.

2. Beneficiază de cele mai bune servicii medicale

Un alt avantaj important pe care îl oferă un cămin de bătrâni este acordarea unor servicii medicale. Astfel, toți rezidenții sunt consultați zilnic de către un medic generalist, care le monitorizează constant starea de sănătate, verifică efectul tratamentului urmat și, la nevoie, poate recomanda analize și investigații de specialitate. 

În acest fel, bătrânul nu mai are grija mersului la medic și nici stresul că uită să-și ia la timp medicamentele. La un centru de îngrijire, responsabilitatea administrării tratamentului cade în grija asistentelor, iar bătrânii sunt consultați ori de câte ori este nevoie și de către un medic specialist, în funcție de problemele cu care se confruntă. 

Astfel, un cămin de bătrâni ar trebui să le poată oferi rezidenților acces la consultații oferite de medici cu experiență, dar și ședințe de recuperare medicale (masaj, kinetoterapie, fizioterapie), care sunt esențiale mai ales după operații sau după un accident vascular cerebral.

3. Sunt monitorizați permanent

Poate cel mai important aspect care trebuie menționat este siguranța de care se bucură un rezident al unui cămin de bătrâni. Starea lui este monitorizată permanent, iar asistentele sunt mereu prezente, lucrând în ture inclusiv noaptea. Astfel, dacă un bătrân are nevoie de ajutor sau dacă starea lui se agravează, personalul va acționa imediat, fiind foarte bine pregătit pentru orice situație. Acest aspect este esențial mai ales pentru vârstnicii care suferă de Alzheimer sau demență sau care sunt paralizați la pat și au nevoie de îngrijire și supraveghere constantă.

În caz de urgență, un membru al personalului de la centru va însoți rezidentul la spital și se va asigura că acesta primește imediat ajutorul medical de care are nevoie. Mai mult, el va oferi medicilor fișa pacientului, astfel încât aceștia să afle rapid care este istoricul medical al bătrânului, dacă suferă de alergii sau dacă urmează un anumit tratament. În acest fel, nu este necesară prezența familiei la spital, iar medicii vor putea acționa mult mai repede și mai eficient, pentru că vor primi toate informațiile importante.

În concluzie, un cămin de bătrâni care oferă servicii de calitate și condiții de cazare la nivelul unui hotel de 4 sau 5 stele este cea mai bună alegere pentru o persoană în vârstă, care nu se mai poate descurca sau care nu mai dorește să locuiască singură.

X
Solicită o ofertă