Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Internarea persoanelor cu Alzheimer într-un cămin de bătrâni

Camin de batrani » Alegerea unui cămin de bătrâni potrivit » Internarea persoanelor cu Alzheimer într-un cămin de bătrâni

Cea mai des întâlnită formă de demență, Alzheimerul reprezintă o afecțiune neurologică gravă, progresivă, care apare, de regulă, în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani. 

Dintr-un anumit punct al evoluției bolii, pacienții diagnosticați cu Alzheimer devin complet dependenți de sprijinul persoanelor din exterior, chiar și atunci când vine vorba despre cele mai simple sarcini cotidiene, precum deplasarea dintr-un loc în altul, hrănirea sau igiena personală. 

Ajutorul celor din jur devine absolut esențial începând cu a doua etapă a bolii, cunoscută sub denumirea de formă moderată de Alzheimer, despre care am scris mai multe în articolul Alzheimer: simptome, cauze, tratament și prevenție

Deși Alzheimerul este o boală incurabilă, ritmul său de evoluție poate fi încetinit cu ajutorul tratamentului adecvat, dar și prin adoptarea unui stil de viață echilibrat, bazat pe terapie ocupațională, alimentație sănătoasă, mișcare regulată și odihnă suficientă și de calitate.

    Cât de dificilă este îngrijirea unei persoane cu Alzheimer?

    În primele trei stadii ale bolii, simptomele sunt relativ ușoare, fiind reprezentate de pierderi de memorie și lipsa de concentrare. Cum astfel de episoade nu sunt frecvente, ele sunt observate, în general, doar de către membrii familiei pacientului. În această perioadă, ritmul vieții cotidiene nu se schimbă considerabil, iar seniorul își poate duce la bun sfârșit, de unul singur, sarcinile de zi cu zi.

    După cum am spus, lucrurile se schimbă odată cu instalarea formei moderate de Alzheimer și devin tot mai dificile odată cu instalarea formei severe de Alzheimer, când pacientul nu-și mai recunoaște familia, nu se mai poate deplasa de unul singur, nu mai are noțiunea timpului și a spațiului și, în unele cazuri, poate avea un comportament agresiv.

    În acest context, îngrijirea la domiciliu a unui pacient diagnosticat cu Alzheimer este foarte dificilă, deoarece necesită supraveghere permanentă, pe lângă un plan alimentar personalizat, administrarea zilnică și cu rigurozitate a tratamentului medicamentos pentru Alzheimer, dar și amenajarea locuinței în așa fel, încât să fie un mediu perfect sigur pentru vârstnic.

    După cum se poate observa, planul de îngrijire a pacientului cu Alzheimer este complex și presupune responsabilitate maximă din partea persoanelor din jurul său. 

Astfel, cazarea pacientului într-un centru de îngrijire pentru bolnavii de Alzheimer este varianta la care membrii familiei vârstnicului ajung să apeleze de cele mai multe ori, pentru că aici are parte de condiții perfect adaptate nevoilor sale.

 îngrijire pentru bolnavii de Alzheimer

    Avantajele oferite de un cămin de bătrâni pentru bolnavii de Alzheimer

    Un cămin de bătrâni pentru bolnavii de Alzheimer asigură toate condițiile de cazare și mai ales medicale necesare, care contribuie la încetinirea ritmului bolii. 

    Concret, care sunt avantajele oferite de căminele Affinity de bătrâni pentru bolnavii de Alzheimer?

    Supraveghere și îngrijire permanente 

    Personalul Affinity Life Care supraveghează permanent pacienții diagnosticați cu Alzheimer și le oferă tot ajutorul necesar pentru igiena corporală, dar și pentru a se deplasa. Mai mult decât atât, pacienții care nu se pot deplasa primesc mâncarea la pat sau prin sonde speciale, în cazul în care nu se mai pot hrăni natural.

    Mai mult decât atât, pentru a asigura condiții de siguranță deplină pentru vârstnicii cu deficiențe de memorie și complicații ale bolilor grave, spațiile interioare și exterioare ale căminelor Affinity sunt special amenajate în acest sens. 

    Servicii medicale premium

    Echipa Affinity Life Care este alcătuită din medici, asistenți și infirmieri cu o vastă experiență în domeniu. Fiecare dintre aceștia tratează pacienții cu profesionalism, empatie și atenție la nevoile lor – fizice și emoționale deopotrivă. 

    Colaborăm cu medici specialiști (geriatri, neurologi, ortopezi, psihologi, psihiatri și nu numai), iar pacienții beneficiază de consultații medicale zilnice, efectuate de un medic primar generalist. 

Totodată, personalul Affinity Life Care se ocupă de administrarea zilnică a tratamentului medicamentos, iar fișa medicală a pacientului este actualizată constant. 

    Mai mult decât atât, asigurăm asistență medicală non-stop și ajutor imediat în caz de urgență. 

Astfel, ne asigurăm că toți pacienții noștri au parte de condiții medicale premium, esențiale pentru a ține sub observație evoluția bolii.  

    Pachet de îngrijire personalizată

    Alimentația, mișcarea regulată, terapia ocupațională au un rol important pentru încetinirea evoluției Alzheimerului. De aceea, ne asigurăm că fiecare senior internat într-unul dintre centrele Affinity beneficiază de un plan alimentar personalizat, diversificat, alcătuit doar din alimente proaspete, de cea mai bună calitate și preparate cu atenție în bucătăriile noastre.

    De asemenea, fiecare dintre ei are parte de un program de recuperare și întreținere medicală personalizat în funcție de necesități și de posibilitățile de mișcare. Planul cuprinde ședințe zilnice de fizioterapie, kinetoterapie și masaj.

program de recuperare și întreținere medicală Alzheimer

    Nu în ultimul rând, gândim programe de activități sociale, de relaxare și stimulare cognitivă, menite să mențină și chiar să îmbunătățească sănătatea psiho-emoțională a seniorilor. Elaborăm toate activitățile în funcție de stadiul Alzheimerului. 

    Printre cele mai apreciate activități în rândul seniorilor se numără jocurile de societate, seratele muzicale, de dans și lectură, plimbările în natură. 

jocurile de societate in funcție de stadiul Alzheimerului

    Așadar, cel mai bun tratament pentru Alzheimer nu se rezumă la medicamente. Pentru ca acesta să dea rezultate, tratamentul medicamentos trebuie însoțit de un stil de viață echilibrat din toate punctele de vedere.

    Dacă părintele sau bunicul tău a fost diagnosticat cu Alzheimer și îți dorești să aibă parte de o bătrânețe demnă și liniștită, îți recomandăm să iei în considerare internarea sa într-un cămin pentru bătrâni diagnosticați cu Alzheimer. 

    Pentru a afla informații despre prețurile din căminele pentru bătrâni Affinity, accesează pagina Tarife. Poți solicita o ofertă personalizată prin formularul din josul paginii sau contactându-ne:

Alături de noi, și tu îi poți oferi părintelui sau bunicului tău șansa la o bătrânețe demnă și liniștită.

X
Solicită o ofertă