Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Cum alegi un cămin de bătrâni

Camin de batrani » Alegerea unui cămin de bătrâni potrivit » Cum alegi un cămin de bătrâni
10 iunie 2021

Pentru multe persoane, bătrânețea este o perioadă sensibilă, care aduce cu sine o serie de provocări: de la modificările apărute în viața socială, survenite odată cu pensionarea; până la confruntarea cu o problemă de sănătate frecvent întâlnită în rândul seniorilor și pierderea partenerului de viață. 

Toate aceste provocări își pun puternic amprenta atât în plan fizic, cât și în plan psiho-emoțional. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, aproximativ 15% dintre persoanele cu vârsta de minimum 60 de ani sunt diagnosticate cu afecțiuni mentale.

Fiecare dintre noi își dorește ca părinții sau bunicii săi să aibă parte de o bătrânețe demnă și liniștită – cu alte cuvinte, să aibă parte de servicii medicale premium, de un stil de viață echilibrat, de activități sociale care să-i ajute să simtă că fac parte dintr-o comunitate. 

Pentru ca părintele sau bunicul tău să se bucure de toate aceste lucruri și să se integreze ușor într-un cămin premium pentru bătrâni, un nou mediu pentru el, este esențial să ții cont de o serie de aspecte: de la condițiile de cazare, până la facilitățile extra oferite de azilul de bătrâni care ți-a atras atenția.

Avantajele oferite de un cămin de bătrâni

Îngrijirea la domiciliu a vârstnicilor este o opțiune la care multe persoane apelează, din dorința de a le oferi celor dragi șansa la o bătrânețe sigură, liniștită, trăită în confortul propriului cămin. 

Cu toate acestea, dintr-un anumit punct, îngrijirea seniorilor acasă poate deveni copleșitoare, mai ales dacă ei suferă de afecțiuni grave, așa cum este Alzheimerul, și ajung, la un moment dat, complet dependenți de sprijinul celor din exterior.

În astfel de situații, internarea celor dragi într-un cămin de bătrâni de lux se dovedește a fi cea mai bună soluție, deoarece aici beneficiază de servicii medicale 24/7, de cele mai bune facilități de cazare, precum și de planuri alimentare personalizate, ce joacă un rol esențial pentru menținerea sau chiar îmbunătățirea stării de sănătate.

Nu în ultimul rând, cazarea seniorilor într-un cămin privat, fie că vorbim despre cei cu deficiențe de memorie și complicații ale bolilor grave, despre cei independenți sau semiindependenți, le oferă oportunitatea de a cunoaște persoane cu vârste și interese asemănătoare cu ale lor. 

Astfel, seniorii au șansa de a crea noi conexiuni și de a simți că fac parte dintr-o comunitate, o nevoie pe care o resimt acut, mai ales după ieșirea din câmpul muncii. 

cămin de bătrâni cu servicii premium

De ce să alegi un cămin de bătrâni cu servicii premium

Sau, altfel spus, prin ce se deosebește un cămin de bătrâni privat, cu servicii premium, de un azil de stat? 

Iată principalele beneficii de care părintele sau bunicul tău se va bucura într-unul dintre căminele Affinity din București:

  • serviciile medicale de top – tratamentul adecvat afecțiunii cu care acesta se confruntă, consultațiile medicale zilnice, supravegherea permanentă și înțelegerea reală a nevoilor sale fizice și psiho-emoționale sunt prioritatea echipei de specialiști Affinity, echipă formată din medici, asistenți medicali, infirmieri, dar și colaboratori (psihiatri, psihologi, ortopezi, cardiologi, geriatri) cu o vastă experiență în domeniu.
  • condițiile de lux din azil – asemănătoare cu cele din hotelurile de 4 și 5 stele, lucru care sporește confortul fizic și mental și, astfel, contribuie la integrarea rapidă în noua casă;
condițiile de lux din azil
  • plan alimentar personalizat;
  • activități de relaxare, dar și de stimulare cognitivă, care încetinesc ritmul anumitor afecțiuni, printre care amintim demența.

Criterii pentru alegerea căminului de bătrâni potrivit

Starea de sănătate a vârstnicului

În căutarea unui cămin de bătrâni potrivit pentru părintele sau bunicul tău, ține cont de starea lui de sănătate. Odată ce ai găsit un azil care ți-a atras atenția, cercetează cu atenție lista de servicii și asigură-te că răspunde nevoilor sale.

Serviciile căminelor de bătrâni Affinity sunt adaptate atât pentru seniorii independenți, cât și pentru cei semiindependenți. Totodată, căminele noastre sunt potrivite atât pentru seniorii cu tulburări de memorie, cât și pentru cei care se află în perioade de recuperare – de exemplu, după ce au suferit un AVC

Serviciile medicale oferite de cămin

În cazul în care părintele sau bunicul tău se confruntă cu o afecțiune gravă și are nevoie de ajutor permanent, alege un cămin pentru vârstnici care oferă servicii medicale non-stop.

După cum ai aflat deja, seniorii internați în căminele Affinity beneficiază de servicii medicale 24/7, astfel că sănătatea lor este în deplină siguranță. Personalul medical este pregătit să ofere ajutor rapid și în situații urgente.

Condițiile de cazare

Condițiile premium de cazare din căminele Affinity se ridică la standardele hotelurilor de 4 și 5 stele. Astfel, camerele spațioase, luminoase, modern dotate și perfect sigure, spațiile de relaxare interioare și exterioare (terase, săli de mese, foișoare, saună și nu numai) facilitează procesul de acomodare a seniorilor. 

Ele îți oferă garanția că părintele sau bunicul tău va beneficia de confort sporit și că se va integra ușor în noul mediu.

Amplasarea căminului

Toate cele trei cămine Affinity – Affinity Domenii Plaza, Affinity Triumf Residence, Affinity Polizu Residence – sunt amplasate în nordul Bucureștiului, zonă în care poți ajunge ușor chiar și cu mijloacele de transport în comun. 

Posibilitatea de a personaliza pachetul de servicii

Credem că fiecare senior are nevoie de un pachet de îngrijire adaptat nevoilor și preferințelor sale. 

Pentru maximizarea rezultatelor, echipa de medici Affinity concepe planuri alimentare și de activitate fizică, acolo unde este cazul, în funcție de afecțiunea fiecărui pacient.

De asemenea, pacienții participă la activități de relaxare și de stimulare cognitivă în funcție de necesități: de pildă, seniorii recent diagnosticați cu Alzheimer iau parte la activități menite să întârzie cât mai mult evoluția bolii și să-i ajute să aibă o stare psihică și emoțională pozitivă. 

Experiența personalului

Personalul Affinity este format din medici generaliști și medici specialiști colaboratori (psihiatri, neurologi, ortopezi, cardiologi și nu numai), asistenți și infirmieri, cu o vastă experiență în serviciile de geriatrie.

Bine pregătiți, empatici și atenți la nevoile pacienților, aceștia au grijă în permanență de starea de sănătate a fiecărui pacient. 

Activitățile oferite seniorilor

De la activități de relaxare – jocuri de societate, petreceri aniversare, serate muzicale -, până la activități menite să antreneze atenția și capacitatea de concentrare, seniorii cazați în căminele Affinity au șansa la o viață socială activă. 

Dincolo de beneficiile asupra sănătății fizice și mentale, toate aceste activități și interacțiunile cu ceilalți membri le oferă vârstnicilor sentimentul de apartenență la un grup.

beneficiile asupra sănătății fizice și mentale

Întrebări pe care să le pui înainte de alegerea unui cămin de bătrâni

Vrei să știi care sunt tarifele din căminele Affinity? 

Ai nevoie de mai multe detalii despre serviciile de îngrijire pentru persoanele vârstnice?

 Vrei să știi care este programul de vizitare? 

Ai nevoie de alte detalii? 

Suntem pregătiți să-ți răspundem la toate întrebările, pentru a te ajuta să faci cea mai bună alegere pentru sănătatea părintelui sau bunicului tău: pagina de contact este doar la un click distanță!

Totodată, te informăm că pe site-ul nostru găsești numeroase informații utile despre diferite afecțiuni comune bătrâneții (așa cum sunt demența și accidentul vascular cerebral), despre beneficiile pentru sănătate pe care le are internarea seniorilor într-un cămin privat premium, dar și despre cum poți aborda acest subiect delicat cu părintele sau bunicul tău. 

internarea seniorilor într-un cămin privat premium
X
Solicită o ofertă