Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Diferențele dintre un cămin de bătrâni privat și unul de stat

Camin de batrani » Alegerea unui cămin de bătrâni potrivit » Diferențele dintre un cămin de bătrâni privat și unul de stat
30 aprilie 2021

Îți dorești ca părintele sau bunicul tău să se bucure de o bătrânețe demnă și liniștită, să facă față mult mai ușor afecțiunii cu care se confruntă și să aibă, chiar și după pensionare sau după pierderea partenerului de viață, o viață socială activă. 

Indiferent de motivul pentru care ai început să cauți un cămin pentru bătrâni, prima etapă de care trebuie să ții cont, pentru a face cea mai bună alegere, este categoria în care se încadrează acesta. Între un azil de bătrâni de stat și un centru privat de îngrijire a bătrânilor există o serie de diferențe esențiale de luat în considerare.

Descoperă cele mai importante diferențe dintre un azil de stat și un cămin de bătrâni privat:

Condițiile dintr-un cămin de stat

Vârstnicii care suferă de anumite boli fizice sau psihice pot beneficia de ajutor financiar din partea autorităților locale și județene. Aceștia au două posibilități: fie optează pentru primirea unei sume ce va fi folosită pentru îngrijirea personală, fie optează pentru internarea într-un azil de bătrâni de stat, unde hrana și serviciile de supraveghere și îngrijire sunt gratuite. 

Deși căminele de stat pentru vârstnici reprezintă o opțiune la care destui seniori apelează, acestea prezintă, totuși, unele dezavantaje pe care îți recomandăm să le iei în calcul. 

În primul rând, numeroase azile de stat pentru bătrâni nu au mai fost modernizate de ani buni, astfel că, în general, condițiile sunt de o calitate semnificativ mai slabă decât cele dintr-un centru Affinity, din București, de îngrijire a bătrânilor

Serviciile oferite rezidenților dintr-un cămin de bătrâni privat

Dacă iei în considerare cazarea părintelui sau bunicului tău într-un cămin privat pentru bătrâni, din București, cu siguranță vrei să știi cum funcționează un astfel de cămin de bătrâni și, concret, cum se deosebește de un azil de stat.

Servicii medicale de top

Bătrânețea aduce cu sine diferite boli, care necesită un anumit tip de tratament, iar unele dintre ele – și supraveghere permanentă. De exemplu, seniorii care suferă de demență au nevoie de îngrijire specială pentru vârstnici cu deficiențe de memorie și complicații ale bolilor grave, așa cum cei care au suferit un accident vascular cerebral  sau un infarct au nevoie de planuri speciale de îngrijire a vârstnicilor în perioade de recuperare.  

Tratamentul adecvat tipului de afecțiune, consultațiile medicale zilnice, supravegherea permanentă și, foarte important, înțelegerea reală a nevoilor fizice și psiho-emoționale sunt prioritatea echipei de specialiști Affinity: o echipă formată din medici, asistenți medicali și infirmieri cu o vastă experiență și cu o excelentă pregătire în domeniu. 

Mai mult decât atât, prin colaborările cu medici specialiști – psihiatri, psihologi, ortopezi, cardiologi, geriatri -, oferim planuri de tratament personalizate pentru o paletă largă de afecțiuni comune bătrâneții

Cazare în condiții de lux

Toate cele trei centre Affinity din București se remarcă prin condiții de lux, inspirate din confortul și calitatea regăsite în hotelurile de 4 și 5 stele. Poziționate excelent, în zona de nord a capitalei, azilele Affinity pentru bătrâni din București sunt apreciate pentru:

  • camerele spațioase și luminoase, în unele dintre ele rezidentul având posibilitatea să stea singur;
  • serviciile de curățenie zilnică;
  • bucătăriile, spațiile de relaxare – atât interioare, cât și exterioare – sigure și modern amenajate, adaptate afecțiunilor pacienților.

Affinity Polizu Residence

În plus, căminul Affinity Domenii Plaza, unul dintre cele mai bune cămine pentru bătrâni din București, este dotat cu un centru SPA modern, care include și o piscină perfectă pentru ședințele de fizioterapie și kinetoterapie de care au nevoie mai ales vârstnicii aflați în perioade de recuperare.

Ședințe de recuperare medicală

Deși, în prezent, doar centrul Domenii Plaza are un SPA modern, și celelalte două cămine Affinity sunt dotate cu aparatură de ultimă generație, necesară pentru efectuarea ședințelor de kinetoterapie și fizioterapie. Exercițiile sunt efectuate sub permanenta și atenta supraveghere a specialiștilor noștri și vin în completarea ședințelor de masaj. 

Prin urmare, toate cele trei centre de îngrijire Affinity vin în sprijinul pacienților în perioade de recuperare.

Dietă personalizată

Dieta echilibrată este o parte importantă a procesului de încetinire a evoluției anumitor boli, așa cum este Alzheimerul sau Parkinsonul

În centrele pentru seniori Affinity, fiecare pacient beneficiază de un plan alimentar personalizat, conceput de un medic nutriționist. Mâncărurile sunt preparate în bucătăriile noastre, iar meniurile cuprind doar preparate sănătoase și proaspete.

Mai mult decât atât, pacienții care nu se pot deplasa primesc mâncarea la pat, iar cei care nu se pot alimenta natural sunt hrăniți prin sonde speciale. 

Activități de relaxare și stimulare cognitivă

Activitățile de relaxare și stimulare cognitivă sunt importante atât în planul de îngrijire a persoanelor vârstnice independente, cât și în planul de îngrijire a pacienților diagnosticați cu o anumită problemă de sănătate (o formă de demență). 

Pentru cei din a doua categorie, activitățile de antrenare a memoriei și a atenției sunt cruciale în procesul de încetinire a evoluției bolii. Astfel, specialiștii noștri organizează plimbări în natură, seri de jocuri (șah, table), sesiuni de activități artistice (muzică, pictură).

Affinity Triumf Residence 

Pachete de îngrijiri personalizate 

Tratamentul, planul alimentar, planul de activitate fizică – toate se stabilesc în funcție de afecțiunea cu care se confruntă seniorul, de posibilitățile sale de deplasare, de nevoile psiho-emoționale pe care le are. În acest mod, ne asigurăm că fiecare vârstnic beneficiază de un pachet de îngrijire personalizat și eficient.

Pentru a obține mai multe informații despre pachetul de îngrijire personalizat pentru părintele sau bunicul tău, te invităm să accesezi pagina Tarife. Completează formularul din josul paginii cu datele tale și cu solicitarea ta și te vom contacta în cel mai scurt timp posibil. Împreună vom găsi cea mai bună variantă pentru seniorul din familia ta. 

De asemenea, ne poți contacta la adresa de e-mail office@affinity.ro sau la numărul de telefon 0754 021 111. 

X
Solicită o ofertă