Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Combaterea bolilor bătrâneții într-un azil privat

Camin de batrani » Informatii utile » Combaterea bolilor bătrâneții într-un azil privat
20 octombrie 2022

Din păcate, mulți vârstnici sunt diagnosticați cu boli comune ale bătrâneții precum osteoporoza, boli neurodegenerative cum ar fi Alzheimer sau Parkinson, diabet sau boli cardiovasculare. Atunci când părinții sau bunicii noștri primesc însă îngrijirea corespunzătoare, se vor putea bucura în continuare de viață. Află mai multe detalii din articolul nostru.

Ce sunt bolile bătrâneții?

Te-ai întrebat vreodată de ce anumite afecțiuni sunt considerate a fi “bolile bătrâneții?” Acest lucru se datorează factorului de risc al vârstei înaintate, care este comun la un număr mare de probleme de sănătate grave sau tratabile. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, masa musculară scade, flexibilitatea articulațiilor este mai redusă și toate funcțiile organismului își realizează procesele mai lent. De asemenea, declinul cognitiv face parte din procesul degenerativ al organismului, ceea ce poate conduce către dezvoltarea afecțiunilor neurodegenerative.

Deși procesul natural de îmbătrânire nu poate fi combătut, cele mai multe boli comune ale bătrâneții pot fi prevenite, tratate sau ținute sub control cu ajutorul specialiștilor din domenii precum: fizio-kinetoterapia, psihologie, psihiatrie, neurologie și multe altele. În centrele de recuperare medicală Affinity Life Care, rezidenții beneficiază de ajutorul unei echipe de profesioniști în privința oricăror nevoi pe care le au.

Cum pot fi combătute bolile bătrâneții?

Într-un cămin de bătrâni privat, care oferă condiții premium de cazare și numeroase facilități tuturor rezidenților, bolile bătrâneții nu vor mai reprezenta aceeași corvoadă precum îngrijirea realizată la domiciliu. Deseori, membrii familiei nu au disponibilitatea sau cunoștințele necesare pentru a asigura maximul de confort seniorilor aflați în suferință.

Prin urmare, cazarea într-o astfel de locație reprezintă de cele mai multe ori cea mai bună alegere posibilă. Iată cum pot fi combătute bolile frecvente ale seniorilor la Affinity Life Care:

1. Depresia, anxietatea și singurătatea cronică

Aceste afecțiuni psihologice pot avea grave repercusiuni chiar și asupra sănătății fizice, prin intermediul somatizării. Un vârstnic care locuiește singur, are un stil de viață sedentar și se izolează față de membrii familiei sau restul societății are nevoie să intre în contact cu oameni care întâmpină dificultăți similare.

Într-un cămin de bătrâni de lux, astfel de simptome pot fi ameliorate cu ajutorul terapiei ocupaționale sau activităților recreative de grup, menite să ajute la îmbunătățirea sănătății psihice a seniorilor. Odată cu scăderea factorilor de stres provocați de realizarea sarcinilor zilnice și grija pentru propria siguranță, rezidenții se vor simți mai liniștiți și se vor putea preocupa de hobby-urile personale.

2. Diabetul sau bolile cardiovasculare

Atât în cazul diabetului, cât și al bolilor cardiovasculare, vârstnicii necesită supraveghere medicală constantă și măsurarea nivelului de glicemie, respectiv tensiune arterială în mod regulat. Pe lângă aceste aspecte, este nevoie de urmarea unui regim alimentar personalizat, care să includă alimente cu un conținut scăzut de grăsimi.

Tocmai pentru că deseori astfel de afecțiuni vin însoțite de alte probleme de sănătate precum obezitatea, dureri în diferite zone ale corpului sau dificultate în deplasare sau respirație, cazarea într-un cămin de bătrâni privat poate acoperi toate aceste nevoi prin colaborarea constantă cu specialiști din diferite domenii: de la geriatri la nutriționiști care vor supraveghea îndeaproape efectele tratamentului în combinație cu alimentația recomandată.

3. Demență, Alzheimer sau Parkinson

Vârstnicii care suferă de boli neurodegenerative au nevoie atât de tratament medicamentos, cât și de terapii alternative. Mai mult decât orice, aceștia au nevoie de empatia și înțelegerea celor din jur, astfel încât nivelul de anxietate resimțit să scadă treptat în intensitate, iar simptomele afecțiunilor să poată fi ținute sub control.

Deoarece astfel de vârstnici suferă de grave tulburări de memorie, ei depind de asistența constantă a personalului specializat pentru a evita accidentările care pot duce la fracturi sau chiar consecințe și mai grave. Pe lângă acest aspect, seniorii care suferă de o boală degenerativă vor avea nevoie de ajutor în realizarea sarcinilor simple precum îmbrăcatul sau coborârea scărilor. În locațiile noastre, o echipă de profesioniști va fi mereu pregătită să facă față oricăror provocări.

4. Osteoporoza și artroza

Osteoporoza este o afecțiune care conduce către fragilitate osoasă și crește astfel riscul de fracturi în rândurile vârstnicilor. Deoarece densitatea osoasă este scăzută, postura corporală este afectată, iar durerile din zona lombară sunt foarte frecvente. Seniorii care suferă de osteoporoză sau alte afecțiuni localizate la nivelul sistemului osos au nevoie de ajutor în deplasare, dar și de kinetoterapie și masaj pentru ameliorarea durerilor resimțite în organism.

Într-un mod similar, artroza este o afecțiune care se manifestă la nivelul articulațiilor și afectează cartilajele acestora până ce mobilitatea poate fi cu totul pierdută. Pe de altă parte, ambele afecțiuni pot fi ținute sub control prin urmarea tratamentului prescris de medicul specialist, iar independența vârstnicilor poate fi recâștigată în timp cu ajutorul exercițiilor fizice menite să crească flexibilitatea și rezistența musculară.

Chiar dacă anumite boli ale bătrâneții sunt incurabile, viața vârstnicilor aflați în suferință poate fi îmbunătățită și prelungită atunci când beneficiază de tratamentul corespunzător. Acționează din timp atunci când te simți depășit de situație și pune sănătatea fizică și psihică a celor dragi pe primul loc!

X
Solicită o ofertă