Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 3.500 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Îngrijirea bătrânilor la domiciliu sau într-un cămin privat – o alegere importantă

Camin de batrani » Informatii utile » Îngrijirea bătrânilor la domiciliu sau într-un cămin privat – o alegere importantă

Atunci când în familia ta există un senior care necesită asistență constantă, fie pentru că se află în recuperare medicală, fie pentru că suferă de una din bolile bătrâneții, este important să îi prioritizezi nevoile și să-i oferi îngrijirea necesară. Dacă timpul nu îți permite să faci acest lucru, este momentul să faci o alegere pentru binele acestuia.
Află din articolul nostru care sunt avantajele cazării într-un cămin privat de bătrâni.

Ce presupune îngrijirea bătrânilor la domiciliu?

  • Seniori independenți sau semi-independenți

Fie că este vorba despre un vârstnic independent sau semi-independent, nevoile sale se împart în continuare între cele fizice și cele psiho-emoționale. Odată cu pensionarea, mulți seniori trăiesc o stare de izolare, care poate conduce la singurătate cronică, depresie sau chiar demență.

Lipsa activităților în afara locuinței le pot cauza neplăceri emoționale, conducând spre simptome precum stări de nervozitate sau evitarea contactului cu membrii familiei. Menținerea unei diete echilibrate prin prepararea meselor zilnice sau realizarea anumitor sarcini casnice precum schimbarea lenjeriei de pat le pot pune de acum probleme, spre deosebire de trecut.

Bătrânețea aduce cu sine fragilitatea, așa că efectuarea exercițiilor fizice sau crearea unui stil de viață activ, cu activități de exterior în cadrul unui grup social se pot dovedi dificile. Chiar dacă vârstnicul în cauză nu suferă de o problemă gravă de sănătate, dificultățile în deplasare sau scăderea acuității simțurilor precum văzul sau auzul au inclusiv repercusiuni psihologice și îi pot dezechilibra emoțional.

În acest caz, acesta are nevoie în continuare de comunicare și afecțiune, cât și de integrarea într-un grup de oameni cu vârste și probleme asemănătoare. Îngrijirea la domiciliu presupune asistența în treburile casnice, cât și suportul emoțional aferent.

  • Seniori care necesită asistență constantă

Dacă seniorul a fost deja diagnosticat cu boli ale bătrâneții precum Alzheimer, demență sau Parkinson, acesta va necesita asistență și supraveghere constantă, atât pentru a-și lua la timp medicația prescrisă de doctor, cât și pentru a evita posibilele accidentări ce pot avea loc chiar și în interiorul locuinței.

Pentru că masa osoasă scade odată cu înaintea în vârstă, riscul fracturilor de șold sau alte părți ale corpului este în creștere. Un astfel de vârstnic nu poate fi lăsat nesupravegheat o perioadă prea mare de timp, întrucât își poate pune singur viața în pericol. Așadar, îngrijirea la domiciliu devine cu atât mai dificilă, în special pentru membrii familiei care au și alte sarcini de înfăptuit.

Pe lângă asistența medicală absolut necesară în astfel de cazuri, nevoile emoționale și sociale ale acestuia vor trebui în continuare luate în calcul. Dacă medicul i-a prescris forme de tratament non-farmacologice precum fizio sau kinetoterapia, gimnastica acvatică sau terapia ocupațională, cel mai bine i-ar prii să poată lua parte la astfel de activități alături de persoane în situații similare.

Așadar, asistența primită doar din partea membrilor familiei în ceea ce privește astfel de deplasări sau ocuparea timpului liber ar putea să nu fie suficiente, alterându-i și mai tare starea de spirit. Mai jos, îți vom propune o alternativă care conține soluții la toate aceste îngrijorări.

Ce facilități oferă cazarea într-un cămin de bătrâni privat?

Atât seniorii semi-independenți, cât și cei care suferă de grave probleme medicale sau se află într-o perioadă de recuperare au nevoie să se simtă sprijiniți și tratați cu empatie. Personalul de la Affinity Life Care este pregătit să se confrunte cu orice situație, chiar și neprevăzută, și poate prelua asupra sa responsabilitățile ce au în vedere siguranța și starea de bine a rezidenților.

Prin urmare, fie că este vorba despre nevoi fizice precum urmarea unei diete personalizate, administrarea medicamentației, sesiunile de fizioterapie și masaj, cât și scurte excursii pentru relaxare, fie că este vorba despre nevoi psihologice precum integrarea într-un grup cu nevoi și probleme asemănătoarea, organizarea serilor dansante și sesiuni de terapie ocupațională, ambele categorii de nevoi pot fi îndeplinite în centrele noastre din București.

Cazarea într-un cămin de bătrâni privat oferă siguranță atât rezidenților, cât și familiilor lor, punând la dispoziție calculatoare cu acces la internet pentru a păstra comunicarea în mod constant. Mai mult decât atât, camerele noastre cu 1-4 paturi sunt extrem de spațioase, având fiecare câte un grup sanitar și aer condiționat ce poate fi reglat în funcție de preferințe.

Printre beneficiile medicale se enumeră ajutorul pentru igiena corporală, consultații oferite de medici specialiști precum ortopezi, cardiologi sau psihiatri, cât și consultații zilnice oferite de un medic primar generalist. Pe scurt, indiferent de natura nevoilor pe care seniorii le au, serviciile noastre le acoperă pe toate.

Vino să ne faci o vizită pentru a te convinge cu ochii tăi. Tarifele sunt calculate în funcție de serviciile necesare, astfel încât niciun aspect al vieții vârstnicului să nu fie neglijat. Ia această decizie cât mai repede dacă observi simptome precum stările de nervozitate, pierderile de memorie sau înrăutățirea condiției fizice.

Îngrijirea la domiciliu este limitată, pe când o echipă de profesioniști poate gestiona orice criză apărută în urma unei boli sau schimbările de stare asociate cu înaintarea în vârstă.

X
Solicită o ofertă