Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Cum arată o zi în căminul de bătrâni Affinity?

Camin de batrani » Alegerea unui cămin de bătrâni potrivit » Cum arată o zi în căminul de bătrâni Affinity?
17 octombrie 2022

Atunci când vrei să le oferi un stil de viață mai sănătos vârstnicilor din familia ta, este important să îți poți face o idee cu privire la modul în care zilele sale se vor desfășura în noua casă. De aceea, în acest articol îți vom vorbi pe larg despre programul zilnic al rezidenților Affinity Life Care, astfel încât decizia ta să poată deveni mult mai clară.

Cum arată prima parte a zilei la Affinity Life Care?

 • În toate cele patru locații din București pe care le deținem în prezent (Affinity Domenii Plaza, Affinity Triumf Residence, Affinity Polizu Residence și Affinity Park Residence) trezirea rezidenților se face la ora șapte dimineața. De la ora opt până la opt și jumătate, timpul este dedicat igienei corporale.
 • Vârstnicii care nu își pot realiza singuri igiena vor primi ajutorul necesar din partea personalului nostru. De asemenea, seniorii care suferă de incontinență urinară vor fi schimbați ori de câte ori este nevoie, la fel precum așternuturile de pat. Fiecare cameră din locațiile noastre este dotată cu baie proprie, astfel încât rezidenții să se poată bucura de confort și intimitate.
 • Micul dejun este servit începând cu ora opt și jumătate și durează până la ora nouă dimineața. Toate mesele zilei sunt preparate în incintă, iar vârstnicii care întâmpină probleme în deplasare vor fi serviți la pat. Cei care nu se pot hrăni singuri vor fi hrăniți cu ajutorul unui tub.
 • După terminarea primei mese a zilei, seniorii vor beneficia de servicii medicale de rutină precum măsurarea tensiunii și a glicemiei și supraveghere în ceea ce privește urmarea tratamentului medicamentos. Această activitate durează o jumătate de oră, adică până la ora nouă și jumătate.
 • Între ora nouă și jumătate și ora unsprezece, rezidenții vor participa la diverse activități recreative precum jocuri de cărți, table, șah, rummy, completarea unui puzzle, citit, urmărit emisiuni, filme sau seriale TV, plimbări prin curtea interioară sau alte asemenea activități. Acestea sunt menite să îi ajute să își formeze sentimentul de apartenență la o comunitate, să se destindă, să fie stimulați cognitiv și să lege noi prietenii. De asemenea, tot în acest interval orar, rezidenții vor putea primi suport pentru depășirea unor situații dificile din viața lor.
 • Între ora unsprezece și unsprezece și jumătate, se va servi o gustare care ajută la buna funcționare a organismului și oferă energie pentru restul programului zilnic.
 • După savurarea gustării, până la ora douăsprezece, vor avea loc discuții cu un psiholog sau asistent social, rezidenții vor participa la diferite alte activități de stimulare cognitivă și senzorială și vor avea ocazia să își depene amintirile în grup. Acest interval orar este dedicat prevenirii sau ameliorării stărilor depresive, declinului cognitiv sau a demenței senile.
 • Înainte de ora prânzului, de la ora douăsprezece până la ora unu, urmează ședințe individuale de masaj, kinetoterapie sau practicarea exercițiilor fizice în grup.

Sala mese - Affinity

Cum arată a doua parte a zilei la Affinity Life Care?

 • Prânzul va fi servit de la ora unu și jumătate până la ora două a după-amiezii. Meniurile pot fi personalizate în funcție de recomandările medicului specialist sau nutriționistului pentru fiecare pacient în parte.
 • Până la ora două și jumătate, în urma terminării celei de-a doua mese a zilei, va urma o nouă sesiune de activități și servicii de natură medicală precum măsurarea tensiunii arteriale și supravegherea urmării tratamentului medicamentos prescris de medic.
 • Vârstnicii sunt invitați să ia parte la programul de odihnă de la ora două și jumătate până la ora patru și jumătate a după-amiezii, astfel încât aceștia să își refacă forțele necesare după activitățile de dimineață și servirea mesei de prânz.
 • După programul de odihnă și până la ora șapte, rezidenții își pot face programul așa cum își doresc în incinta locațiilor noastre. Poate fi vorba despre citit, urmărit emisiuni TV sau discuții libere.
 • Cina este servită de la ora șapte până la ora șapte și jumătate în sala de mese sau în propria cameră.
 • Activitățile și serviciile de natură medicală se vor întinde după aceea pe parcursul unei ore, până la opt și jumătate seara. Vârstnicii vor urma tratamentul prestabilit, iar starea lor generală de sănătate va fi analizată cu atenție.
 • Pregătirea pentru culcare are loc de la opt și jumătate până la nouă și jumătate, iar stingerea se dă la ora zece seara.

Așadar, astfel arată o zi din viața unui rezident cazat la Affinity Life Care. Ne dorim să oferim servicii premium tuturor vârstnicilor care ajung să locuiască la noi și suntem dispuși să îngrijim seniori inclusiv pe o perioadă temporară – fie când rudele pleacă în vacanță, fie când aceștia își doresc să poată experimenta pe scurt timp cum ar arăta viața lor la noi.
Fie că în familia ta există un vârstnic independent, care totuși întâlnește anumite dificultăți în traiul pe cont propriu, fie că este vorba despre un senior care suferă de anumite boli ale bătrâneții, cu toții sunt bineveniți în locațiile noastre.

Citește și articolul nostru despre costul lunar pentru îngrijirea într-un azil de bătrâni.

X
Solicită o ofertă