Vreau ofertă
0754 021 111
Prețuri de la 4.400 lei/lună (servicii integrate all-inclusive)
Cere ofertă

Plan financiar pentru asistarea medicală a mea sau a părinților mei

Camin de batrani » Alegerea unui cămin de bătrâni potrivit » Plan financiar pentru asistarea medicală a mea sau a părinților mei
30 iunie 2020

Ne place să ne facem planuri de vacanță, planuri pentru renovarea sau construirea unei case, ne gândim unde îi vom trimite pe copii la studii, însă rareori avem în vedere și problemele medicale cu care ne-am putea confrunta. Din păcate, nimeni nu este ferit de aceste necazuri și ar fi bine să avem ceva bani puși deoparte și pentru momentul în care noi sau părinții noștri vor avea nevoie de asistență medicală sau chiar de internare într-un centru specializat.

Un plan financiar bine gândit trebuie să prevadă o anumită sumă pusă departe nu doar pentru urgențe medicale (operații, accidente), ci și pentru cazul în care va fi necesară o îngrijire medicală de lungă durată. Dacă bunicii sau părinții noștri vor fi diagnosticați cu Alzheimer sau cu alte forme de demență sau vor avea un accident și vor rămâne paralizați la pat, îngrijirea la domiciliu va fi foarte dificilă. 

Este adevărat că există firme specializate la care putem apela ca să angajăm o infirmieră pentru îngrijirea acasă, însă cea mai bună soluție, în această situație, este internarea într-un cămin de bătrâni. Aici există personal calificat, care oferă cele mai bune servicii și poate îngriji rezidenții indiferent de starea lor de sănătate. Principalul avantaj al unui centru de acest fel este că bătrânii vor beneficia de supraveghere și ajutor permanent, chiar și noaptea și vor fi consultați zilnic de un medic.

De asemenea, pentru cazarea unei persoane în vârstă într-un centru de acest fel, plata poate fi făcută folosind în primul rând pensia rezidentului. Dacă suma aceasta nu este suficientă pentru acoperirea tuturor serviciilor oferite, atunci rudele vor plăti numai diferența necesară.

Organizarea bugetului lunar

Indiferent ce variantă de îngrijire vom alege, aceasta presupune o cheltuială semnificativă pentru bugetul familiei, deoarece se va întinde pe o perioadă de câteva luni sau chiar ani. Astfel, efortul financiar va fi destul de mare dacă nu avem bani puși deoparte special în acest scop și ne vom trezi, probabil, într-o situație foarte dificilă, poate chiar va fi nevoie să împrumutăm bani.

Prin urmare, cum ar trebui să concepem un plan financiar, astfel încât să putem plăti, la nevoie, cazarea și îngrijirea noastră sau a celor dragi într-un centru premium? Iată o metodă prin care putem organiza eficient bugetul, ținând o evidență clară a nevoilor noastre. Tot ce trebuie să facem este să împărțim banii, în fiecare lună, în mai multe categorii, în funcție de necesități.

1. Cheltuielile lunare obligatorii

În această categorie intră următoarele plăți, care nu pot fi amânate:

 • Facturi de utilități
 • Mâncare
 • Rate la bancă.

2. Cheltuielile frecvente

La acest capitol putem include achiziționarea unor produse de care avem nevoie, dar care nu sunt totuși esențiale:

 • Haine, încălțăminte
 • Cărți, rechizite și jucării pentru copii
 • Bilete la muzee și spectacole (teatru, cinema, concerte etc)
 • Cadouri.

3. Economiile

După ce avem evidența clară a sumelor de care avem nevoie pentru a putea acoperi toate aceste cheltuieli de bază, este momentul să începem să punem deoparte și ceva bani pentru diferite situații:

 • Concedii, excursii
 • Cheltuieli neprevăzute cu mașina sau locuința (reparații, cumpărarea unor piese de mobilier etc.)
 • Asistență medicală de urgență (accidente, operații urgente)
 • Burse de studii pentru copii sau cursuri pe care vrem să le urmăm
 • Asistență medicală de durată (internarea într-un centru specializat sau îngrijirea la domiciliu).

Fondurile pe care le putem strânge prin aceste economii variază, desigur, în funcție de venitul nostru și de cheltuielile pe care le avem. Ele sunt totuși necesare și ar trebui să avem un fond de economii pentru aceste situații, chiar dacă suma pe care o putem pune deoparte lună de lună este destul de mică. În timp, se vor aduna banii necesari.

Cum alegem cel mai bun centru pentru asistența medicală

Chiar dacă momentul în care vom avea nevoie de asistență medicală specializată este încă departe, trebuie să știm care sunt criteriile de care să ținem cont atunci când ne pregătim să alegem unul. Dacă ne informăm din timp, ne va fi mult mai ușor să găsim un cămin de bătrâni cu servicii de calitate, unde bunicii sau părinții noștri vor fi cât mai bine îngrijiți. Este foarte important ca ei să beneficieze acolo și de servicii medicale specializate, nu doar de îngrijire de bază (hrănire, igienă, plimbare). 

De aceea, prezentăm în continuare ce presupune asistența medicală de calitate într-un centru de acest fel:
 • Consultație zilnică asigurată rezidenților de un medic generalist
 • Consultații oferite de medici specialiști, în funcție de afecțiunile fiecărui rezident (neurologie, cardiologie, reumatologie, psihiatrie, endocrinologie etc.)
 • Fișă medicală completată și actualizată zilnic (include monitorizarea tensiunii, pulsului, administrarea tratamentului recomandat de medic)
 • Recoltarea de analize medicale chiar la centru (dacă este nevoie)
 • Ședințe de recuperare medicală (masaj, kinetoterapie, fizioterapie)
 • Dietă personalizată în funcție de afecțiunile fiecărui rezident (diabet, hipertensiune arterială, cancer etc.)
 • Însoțirea rezidentului la spital în caz de urgență (pentru a oferi medicilor de la spital toa

În concluzie, dacă vom ține cont de toate aceste criterii în alegerea centrului de asistență medicală și dacă vom respecta planul financiar care ne permite să economisim bani în acest scop, cei dragi vor beneficia de cea mai bună îngrijire atunci când vor avea nevoie.

X
Solicită o ofertă